AçıKLANAN YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Kanatıcı malzeme ciğerermeyen ve cepheıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.

Belirtilen merdivenler genelde yapının özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir fenomen çabucak bina sineinden amelî ve emin kaçışın sağlanması için strüktürlırlar. Yasal olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında özen edilmesi gereken öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işlemlevinin yitirilmemesi kucakin hem bile merdivenin sadece amacı sinein kullanılabilmesi sinein bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek olduğu derunin, muhtemel olan en kısa sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak amacıyla önlem kızılınmaktadır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara yarar halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da yakışır maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları midein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir dalgalı sunar.

Tehlikeli sınıftaki kâryerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları kadar bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden dışarıya sahih açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı Yangın Kapısı kilidinin montaj aşamasında yakınlarında bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıhun kötüın ve ali ısının dışarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa kip kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin kenarı aralık, yangın kapıları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden öteki yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından arkalama alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Merdivenin kapısının dışarıya akıllıca açılması gerekir. Kaldırıma hakikat açılarak olası bir yangın durumunda insanoğluın kaçmasını sağlamlar.

Report this page